MAC-adress

Vad är en MAC-adress?
En MAC-adress (Media Access Control), är en unik identifierare för den enhet som är ansluten till nätet. Med hjälp av MAC-adressen kan man se vilken enhet som är ansluten till bredbandsuttaget, d.v.s. exakt vilken router eller dator som för tillfället är ansluten. Därför är det viktigt vid felsökningar att vi får reda på vilken MAC-adress din/dina enheter har, för att avgöra om vi får kontakt med den/dem eller inte.

Hur kan jag få fram min MAC-adress?
Se ”Hur kan jag få fram min IP-adress