Så här kopplar du in din router

En router ger dig möjligheten till fler uttag för Internet, både med kabel och trådlöst.

Så här kopplar du in din router:

Har du ingen mediabox:
Anslut routerns WAN-uttag till bredbandsuttaget i väggen.

Har du en mediabox:
Koppla från routerns WAN-uttag till mediaboxens LAN-uttag avsett för internet.
(Vilket LAN-uttag du skall koppla till beror på vilket nät du tillhör. Se förteckning nedan)

Från routerns LAN-uttag kan du sedan koppla in din övriga kabelbundna utrustning.
Denna utrustning får då IP-adresser från din router (dessa börjar på 192).

Hitta LAN-uttaget för internet i just din mediabox
Beroende på vilket nät du är ansluten till gäller olika uttag.

Arvika Kommunnät AB
Forshaga Fibernät AB
Hammarö Stadsnät
Karlstads El & Stadsnät
Kils Stadsnät
Munkfors Stadsnät
Stadsnät i Åmål AB
Årjängs Nät

Open Universe