Hur många IP-adresser tilldelas varje hushåll?

Varje hushåll tilldelas 2 stycken IP-adresser.
Vi rekommenderar att använda en router om du har fler enheter i hemmet som skall vara uppkopplade.

Att tänka på:
Du får 2 IP-adresser med ditt internetabonnemang. När din router kopplas in med nätverkskabel i mediaboxen får den en IP-adress, om du sedan flyttar nätverkskabeln till en annan port i mediaboxen får den en ny IP-adress och nu har du låst upp dina 2 adresser. Flyttar du routern ännu en gång, även om det är tillbaka till det första uttaget du använde, får du inga fler IP-adresser förrän det har gått 4 timmar. Detta kallas för MAC-låsning.

För att undvika MAC-lås behöver du stänga av din router/dator och vänta några minuter innan du flyttar den till ett annat uttag i mediaboxen. För att därefter starta om utrustningen.